Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

Wat is Biodynamische Cranio Sacraal therapie

Bij cranio sacraal therapie worden de symptomen van uw klacht(en) niet op zichzelf behandeld, maar vindt behandeling plaats van de totale mens als één functionerend geheel. De behandelaar schenkt hierbij aandacht aan zowel de klachten als ook de mogelijke oorzaken ervan.

Het cranio sacraal systeem bestaat uit de hersenen, het ruggenmerg, het vlies dat daaromheen zit (dura mater) en het hersenvocht dat tussen die twee vloeit. Het geheel wordt omgeven en beschermd door de botten van schedel (cranium) en wervelkolom tot onderaan het heiligbeen (sacrum). Binnen dit systeem bevindt zich het centrale zenuwstelsel.

Het ritme van het hersenvocht wordt gecreëerd door een pompsysteem diep binnenin de hersenen. We kunnen dit ritme beschouwen als de ademhaling van het zenuwstelsel. Dit stelsel regelt de werking van alles wat er in het lichaam gebeurt. Daarmee is het cranio sacrale ritme, naast de ademhaling en de hartslag, de derde primaire levensfunctie van het lichaam. Een Cranio Sacraal therapeut kan op alle plekken van uw lichaam het cranio sacrale ritme voelen. De sterkte van de ritmische beweging is een indicatie voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Tijdens de behandeling worden haperingen in het ritme gecorrigeerd zodat het lichaam zich kan gaan herstellen. Tijdens dit proces voelt de therapeut wat er gebeurt in het lichaam en ondersteunt het genezingsproces door de handen in verschillende posities op het lichaam te leggen. 

Aangezien cranio sacraal therapie het zelfherstellend vermogen stimuleert, is het soort klachten dat behandeld kan worden zeer divers.

Wilt u meer info klik hier voor meer info

 

Wat is Biodynamische Cranio Sacraal therapie

Lees verder

 

Voor Wie?

Lees verder

 

Aantal behandelingen

Lees verder

 

Hoe ziet de sessie er uit

Lees verder

 

Bij welke symptomen

Lees verder

Biodynamisch Cranio Sacraal therapeut, Lid NCSV/RBCZ, vergoeding zorgverzekeraar mogelijk, u heeft geen eigen risico